Video

Op de fiets van Tilburg naar Emmen, voor Willem II en het goede doel: 'Het was mooi'

22 februari 2020 om 18:30
nl
Frank Kriellaars zit zaterdagavond in het stadion voor FC Emmen om zijn club Willem II aan te moedigen. De dag bracht hij niet met een biertje in de hand door in Kruikenstad, hij zat lang op de fiets. Hij vertrok om half zeven in de ochtend en kwam bijna twaalf uur later in Emmen aan. Een reis voor het goede doel.
Profielfoto van Fabian Eijkhout
Geschreven door
Fabian Eijkhout

De teller stond bij het stadion op 255,7 kilometer. Echt gefietst had Kriellaars net geen negen uur, in totaal was hij bijna een halve dag onderweg geweest. En onderweg had hij, ondanks twee lekke banden, genoten. "Ik heb alleen een enorme hoosbui gehad. De laatste 2,5 uur waren daardoor wat minder, ik was nat. Maar verder heb ik genoten, ik heb goed om me heen gekeken. Het was mooi."

Wachten op privacy instellingen...

Douchen bij FC Emmen
Terug naar Tilburg gaat hij niet op de fiets. Op de weg naar Emmen toe had hij 'een lekker windje in de rug'. "Terug met wind tegen zie ik niet zitten. Drie vrienden zijn met de auto en hebben een fietsendrager mee, ik ga na de wedstrijd dus lekker in de auto terug."

En dat doet hij fris en fruitig. "Ik had zelf niet nagedacht over douchen of iets dergelijks bij aankomst, mijn vrouw wel. Ik moet even met de club bellen en dan kan ik hier bij FC Emmen douchen."

Goede doel
Kriellaars doet vanuit het werk mee met Alpe d'HuZes, zo kwam hij er ook bij om naar Emmen te fietsen. "Ik had gezegd: als ik duizend euro ophaal, ga ik op de fiets naar een verre uitwedstrijd van Willem II. Dit was eigenlijk nog de enige optie. Ver was het wel, maar het was ook meteen een goede training."

En voor de mensen die willen, doneren aan de fietsende Willem II-supporter - en dus aan het goede doel - kan nog altijd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.