Zestien snorders aangehouden: illegale 'carnavalsritten' aangeboden in Den Bosch en Eindhoven

23 februari 2020 om 08:28
nl
In Den Bosch en Eindhoven zijn de afgelopen twee nachten zestien snorders aangehouden. Dit zijn mensen die illegaal taxiritten verzorgen. De taxichauffeurs die in de fout zijn gegaan, krijgen een boete van 4300 euro. Ze moeten zich binnenkort bij de rechter melden.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

De overtredingen kwamen aan het licht tijdens controles van de politie in samenwerking met de Inspectie Leefomgeving en Transport. Vooral met carnaval wordt er door de politie extra gecontroleerd.

Geen vergunning
Bestuurders van zwarte taxi’s hebben geen vergunning om mensen te vervoeren. Ook plegen ze met hun praktijken broodroof ten opzichte van taxichauffeurs, die zich wel aan de regels houden. Snordersactiviteiten worden ook doorgegeven aan de Belastingdienst. Als uitkeringsfraude wordt geconstateerd, wordt die door de gemeente (sociale recherche) bij het UWV gemeld.

Naast de boete krijgen de snorders ook een zogeheten Last Onder Dwangsom van 10.000 euro. Die tien mille moet betaald worden wanneer ze binnen twee jaar in herhaling vallen.

Als blijkt dat de snorder eerder is gewaarschuwd via een brief, dan kan dit vergaande consequenties hebben. Ook kan op last van de Officier van Justitie hun auto in beslag worden genomen.

Risico's voor klanten en horeca
Passagiers van snorders zijn (nog) niet strafbaar. Ze kunnen wel de pech hebben dat bij controles ritjes moeten worden gestaakt en dat ze op zoek moeten naar een andere taxi. Horecaondernemers die in zee gaan met snorders, lopen ook een risico. Zij werken daarmee namelijk mee aan illegale activiteiten en dat kan vervelende gevolgen hebben voor hun zaak.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.