Dronken man duwt schoonmaker op spoor in Tilburg

23 februari 2020 om 12:06
nl
Een dronken man heeft in de nacht van zaterdag op zondag bij het station in Tilburg een schoonmaker die beveiligers te hulp schoot op het spoor geduwd. De 23-jarige man uit Duiven is opgepakt. Hij wordt verdacht van poging tot doodslag/moord.
Profielfoto van Susan Docters
Geschreven door
Susan Docters

De man had een carnavalsoutfit aan en liep alleen rond op het station in Tilburg en begon uit het niets beveiligers te schoppen en te slaan. "Hij mishandelde hen en dreigde hen op het spoor te gooien", legt politiewoordvoerder Willem-Jan Uytdehage uit.

Schoonmaker schiet te hulp
Een schoonmaker die op het perron bezig was, zag dat de man uithaalde naar de beveiligers en dat zij moeite hadden om hem onder controle te krijgen en schoot hen te hulp. "De schoonmaker kreeg ook een duw. Daarna dreigde de man ook dat hij de schoonmaker op het spoor zou gooien."

Het bleef niet bij een dreigement. "De schoonmaker werd daadwerkelijk op het spoor geduwd. Het was rond kwart voor twaalf dus er reden ook nog treinen. Hij was heel erg bang en is direct weer het perron op geklommen."

Op de vlucht
De man uit Duiven vluchtte vervolgens naar de Tilburgse stationshal. Daar werd hij alsnog door politieagenten gepakt en naar het politiebureau gebracht. Daar bleek dat de man zwaar onder invloed was. "Hij blies 545 Ugl, dat is bijna drie keer meer dan de maximale hoeveelheid. Dit wordt meegenomen bij de bepaling van de straf", legt Uytdehage uit.

Poging tot doodslag/moord
De beveiligers raakten gewond aan hun hoofd en deden hier aangifte van. De man wordt verdacht van poging tot doodslag/moord. "Als je iemand op het spoor duwt, bestaat er altijd de mogelijkheid dat er trein passeert. Het is nog even de vraag in hoeverre de verdachte helder kon nadenken bij wat hij op dat moment aan het doen was."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.