Video

Duizenden carnavalsvierders gedupeerd: uitverkocht Karnaval Festival in Moergestel afgelast

23 februari 2020 om 14:07
nl
Het uitverkochte Karnaval Festival in Moergestel gaat zondag niet door. Dat laten de organisatie en gemeente Oisterwijk weten. De organisatie werkte 's nachts tevergeefs door om het terrein toegankelijk te maken. Duizenden carnavalsvierders hadden kaartjes gekocht, maar voor hen wordt het geen voetjes van de vloer.
Profielfoto van Susan Docters
Geschreven door
Susan Docters

Zaterdag knalde er nog keiharde carnavalsbeats vanaf het festivalterrein in Moergestel. Hoewel de organisatie de hele nacht en ochtend keihard heeft gewerkt om Karnaval Festival zondag ook te laten slagen, moest zij vanwege de weersomstandigheden alsnog besluiten om zondag de tent te sluiten. "We hebben extra rijplaten en vloerdelen geplaatst", legt organisator Remko Hermans uit. Maar dat mocht dus niet baten.

Extreme regenval
Door de extreme regenval is het terrein van Karnaval Festival slecht toegankelijk, het is een enorm waterballet. De velden waar auto's geparkeerd moesten worden, zijn niet begaanbaar. Het is te drassig. "Daarnaast hebben we nauw contact gehad met de weerdienst en uiteindelijk bleek dat we door de zeer harde verwachte wind de veiligheid van bezoekers niet kunnen garanderen."

 

Teleurgesteld
Ondanks de ervaring van de organisatie die ook verantwoordelijk is voor Intents Festival, is zij teleurgesteld: "Dit hebben we nog nooit meegemaakt", zegt Hermans. "De hoeveelheid regen die er vannacht is gevallen en de verwachte hevige windstoten van boven de negentig kilometer per uur, zijn wel écht extreem."

Nederlandse kopers van kaartjes waren zondagochtend tijdig op de hoogte van de afgelasting, buitenlandse bezoekers werden bij de ingang weer naar huis gestuurd. "Bussen uit Duitsland en België met bezoekers waren vanmorgen natuurlijk al onderweg, dat proberen we zo goed mogelijk te begeleiden."

Verzekerd
Aankomende week worden mensen die een kaartje hebben gekocht geïnformeerd over een eventuele vergoeding. "Voor de bezoekers is het natuurlijk de allergrootste teleurstelling. Maar we zijn hiervoor verzekerd. We gaan nu aan de slag om de boel hier op te ruimen, dat is ook een uitdaging in deze weersomstandigheden."

Wachten op privacy instellingen...

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.