Alle optochten op maandag gaan door, maar organisaties nemen wel maatregelen

24 februari 2020 om 10:11
nl
De tientallen carnavalsoptochten die maandag worden gehouden in Brabant, lijken allemaal door te gaan. Wel nemen veel organisatoren maatregelen omdat het later op de middag weer onstuimig wordt.
Profielfoto van Cor Bouma
Geschreven door

Uit alle hoeken van de provincie komen positieve berichten over de optocht. Maar, omdat er later op de middag weer regen en windstoten worden verwacht, zijn veel optochten vervroegd, zoals bijvoorbeeld in Budel-Schoot en Hoogerheide/Woensdrecht. In Heerle krijgen bouwers met een hoge wagen het advies om de hoogste delen thuis te laten.

Optocht Dongen gaat niet door
De optocht in Dongen, die zondag werd afgelast, gaat maandag ook niet door. De organisatie vindt het weer te slecht om de optocht te houden. Er wordt alles aan gedaan om de optocht dinsdag wel door te laten gaan.

Flinke windstoten
Maandagmiddag worden weer flinke windstoten verwacht tot 70 kilometer per uur. Ook wordt er met vijf tot tien millimeter flink wat regen verwacht. Weer.nl voorspelt dat de wind het hardst waait tussen 16 en 19 uur. In het westen van Brabant wordt de meeste wind verwacht.

Wachten op privacy instellingen...

Grote wagens vooraan
De organisatie van de optocht in Breda heeft daarom besloten om de vijftien grote wagens vooraan te laten starten. Zodoende zijn de wagens ook eerder binnen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!