32 telefoons in rugzak, zakkenroller ‘viert carnaval’ in Kielegat - Omroep Brabant

32 telefoons in rugzak, zakkenroller ‘viert carnaval’ in Kielegat

24 februari 2020 om 10:06
nl
De man had meer dan dertig telefoons bij zich. (Foto: Facebook politie gemeente Gilze en Rijen)
De man had meer dan dertig telefoons bij zich. (Foto: Facebook politie gemeente Gilze en Rijen)
Door een toevallige samenloop van omstandigheden hebben agenten zondagnacht een rugzak vol gestolen mobiele telefoons ontdekt in Gilze. Waarschijnlijk zijn ze buitgemaakt tijdens carnaval in Breda. Door een foutje van de verdachte, zit de politie hem al op de hielen.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

De verdachte kwam bij agenten in beeld omdat hij al fietsend een overtreding beging. Toen ze hem wilden laten stoppen, ging hij ervandoor en gingen de agenten achter hem aan.

Hij ging een weiland in, dat nogal drassig was. De man gooide tijdens zijn vlucht de rugzak die hij bij zich had in een sloot. Daarna verdween hij uit het zicht.

Identiteitskaart
Toen de agenten de inhoud van de zak bekeken, bleken daar liefst 32 smartphones in te zitten. Vermoedelijk zijn die gestolen tijdens het carnavalsfeest in het centrum van Breda.

De politie weet inmiddels wie de zakkenroller is. In zijn rugzak werd namelijk zijn identiteitskaart gevonden. "Hij zal binnenkort aangehouden worden", laat een politiewoordvoerder weten. "Of hij mag zich binnenkort komen melden voor verhoor."

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.