Video

Dertig dames op een huifkar willen langste sjaal van Nederland breien, maar komen wol tekort

24 februari 2020 om 19:33
nl
Dertig dames op een huifkar die al breiend een recordpoging doen om de langste sjaal van Nederland te breien. Een groep bewoners van woonzorgcentrum Savant de Lisse in Asten doet het. De sjaal moet 7,5 kilometer worden. Tijdens de optocht in Asten vroegen ze maandag aandacht voor hun actie. De dames kunnen namelijk nog wel wat bolletjes wol gebruiken.
Profielfoto van Susan Docters
Geschreven door
Susan Docters

"Het is voor ons ook de eerste keer, en misschien wel de laatste keer", lacht één van de dertig dames op de huifkar. Elke woensdagmiddag verzamelen de vrouwen om de recordpoging tot een succesvol einde te brengen. Ook komen dan mensen van buiten het zorgcentrum een stukje sjaal inleveren. De vrouwen breien de stukken sjaal dan aan elkaar.

De groep vrouwen kan nog wel een bolletje wol gebruiken. Want zo'n lange sjaal gaat anders wel in de papieren lopen. "Het is een hobby. Ik kan breien en televisie kijken, dat is voor mij geen probleem", zegt een breister. Naast breien, blèren ze ook gezellig een liedje mee en hebben ze veel leut: "Hij hoeft dit jaar niet af."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.