Treinverkeer van en naar Eindhoven Centraal weer hervat na urenlange sein- en wisselstoring

25 februari 2020 om 18:23
nl
Het treinverkeer van en naar Eindhoven Centraal is dinsdagavond rond negen uur hervat. Een sein- en wisselstoring legde het treinverkeer op het station compleet plat. Gestrande reizigers konden hun reis maar moeilijk vervolgen, want er werden geen bussen ingezet door de NS.
Profielfoto van Paul Ruiter
Geschreven door
Paul Ruiter

Reizigers waren gefrustreerd: "Het stikt hier van de boze mensen. Begrijpelijk. De NS laat hier mensen in de kou staan, ze zijn verplicht bij zulke vertraging bussen in te zetten." Op sociale media probeerden gestrande reizigers met elkaar mee te liften naar hun eindbestemming.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

Frits (63) was één van de gefrustreerde en gepikeerde reizigers. De Eindhovenaar had dinsdag een afspraak in het ziekenhuis in zijn woonplaats, maar door problemen op het spoor was hij al uren onderweg. Hij moest vier keer overstappen en rond half zes stond hij vast op Boxtel. En hij was niet de enige: "Er staan hier zeker honderd mensen."

"Ik moet straks naar het Catharina Ziekenhuis", legde Frits uit. "Ik ben hartpatiënt. Ik heb het erover gehad met de klantenservice van de NS, maar die kan niets voor me doen. Ja, ik kan een taxi bestellen, maar dat moet ik dan zelf betalen. Ik heb mijn medicijnen bij, dus ik hoop niet dat ik hier dadelijk neerval, maar het zal maar gebeuren dat je ze vergeet."

Afhandeling
Frits is niet te spreken over de afhandeling door de NS. "Er zouden in Boxtel bussen staan, maar er staat hier niets." Hij was niet de enige die klachten had.

Ook op Twitter uitten mensen hun ongenoegen. “Wat schandalig dat jullie de reizigers in de steek laten die in De Bosch al sinds 16:00 gestrand zijn", tweet een boze reiziger. "Echt schandalig dat NS geen bussen inzet!", zegt een ander.

Zelf zei de NS eerder op de dag dat inzet van bussen niet mogelijk is. "Helaas hebben wij geen hal met bussen en chauffeurs staan", reageerde een woordvoerder van het bedrijf via Twitter. "Wij zijn afhankelijk van beschikbaarheid van bussen en buschauffeurs in de buurt. Indien deze niet beschikbaar zijn, kunnen wij helaas geen bussen laten rijden."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.