Video

Spoor bij Berkel-Enschot zwaar beschadigd: spoorbaan, stroomkabels en overweg moeten worden hersteld

26 februari 2020 om 13:30
nl
De spoorbaan bij Berkel-Enschot is zo zwaar beschadigd, dat ProRail de rest van de dag nodig heeft om die te herstellen. Het spoor en de overweg raakten zwaar beschadigd toen woensdagmorgen een trein op een vrachtwagen botste.
Profielfoto van Cor Bouma
Geschreven door
undefined

Volgens de spoorbeheerder zijn de stenen onder rails, waar de dwarsliggers in liggen, flink verschoven. Daardoor zijn ook drie stroomkabels, waar hoge spanning op staat, bloot komen te liggen. Verder moet de overweginstallatie worden gerepareerd.

De vrachtwagen viel woensdagmorgen stil op de overweg op de Brem in Berkel-Enschot. De chauffeur kon nog net uit zijn cabine springen voordat de trein zijn truck ramde.

Wendy de Wild, directeur Regio Zuid van ProRail, legt uit dat er geen probleem was bij de overweg zelf: “De overweg heeft goed gefunctioneerd, maar de vrachtwagen viel stil. Gelukkig kon de chauffeur op tijd wegkomen.”

Geschrokken
De passagiers, die hevig waren geschrokken van het ongeluk, zijn bijna anderhalf uur later overgestapt op een trein, die naast de gecrashte trein werd stilgezet.

undefined
undefined

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.