Politie na 6 overvallen in 10 dagen: 'Voor het donker thuis zijn en niet alleen fietsen'

EINDHOVEN - Een opmerkelijk advies van de politie na zes overvallen in tien dagen in het Eindhovense stadsdeel Woensel. Ze roept het publiek op om zoveel mogelijk voor het donker thuis te zijn en niet alleen te fietsen. Mensen die toch de straat op gaan, wordt aangeraden kostbare spullen goed op te bergen.

In de afgelopen tien dagen zijn er in de omgeving van Winkelcentrum Woensel en van het Henri Dunantpark zes straatroven gepleegd. De leeftijden van de slachtoffers liepen uiteen. De straatroven vonden plaats op diverse tijdstippen van de dag.

Vrouwen van tas beroofd
"Drie berovingen waren overdag", vertelt een politiewoordvoerder. "Dat waren tasjesroven die tussen twee uur en halfvijf in de middag gebeurden. Alle slachtoffers waren vrouwelijk." Volgens de politiewoordvoerder ging het in alle drie de gevallen om jonge mannelijke daders.

De andere drie zaken gebeurden 's avonds. "Daarbij zijn mannelijke slachtoffers van hun fiets getrokken en is er gedreigd met geweld", aldus de woordvoerder. De politie is op zoek naar getuigen die iets hebben gezien of meegemaakt.

Meer over dit onderwerp:
EINDHOVEN OVERVALLEN