Celbrand in de psychiatrische afdeling van de gevangenis in Vught

27 februari 2020 om 16:32
nl
In een van de cellen van de gevangenis in Vught is donderdagmiddag brand uitgebroken. Medewerkers konden de brand snel blussen. De gedetineerde is nagekeken, maar bleek ongedeerd.
Profielfoto van Rebecca Seunis
Geschreven door
Rebecca Seunis

Het vuur ontstond in het psychiatrische afdeling van de gevangenis. Dat behoort tot de reguliere afdeling van de P.I. Vught en valt buiten de Extra Beveiligde Inrichting (EBI). De oorzaak van de brand is onbekend. De kans is aanwezig dat de gedetineerde zelf brand heeft gesticht, zegt woordvoerder Robert Meijer van de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI). "Dat gebeurt soms op de afdeling. Maar het kan net zo goed een technisch mankement zijn geweest van bijvoorbeeld een waterkoker. Dat moeten we nog uitzoeken."

Ambulance
Volgens de standaardprocedure komt er bij brand altijd ambulancepersoneel voor een medische controle.

In Vught verblijven vluchtgevaarlijke, zware criminelen en verdachten, onder wie de recent opgepakte Ridouan Taghi. Bij calamiteiten worden meteen extra veiligheidsmaatregelen genomen. Zo mag het personeel van de gevangenis tijdens de brand niet het terrein op of af. Meerdere eenheden van de politie houden ook buiten de poort een oogje in het zeil.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!