Video

PSV-Feyenoord is ook Jan versus buurvrouw Mien: 'Elkaar een beetje plagen, dat is toch mooi?'

29 februari 2020 om 18:00
nl
De topper van zondag tussen PSV en Feyenoord is speciaal voor Jan Corsten (72) en Mien van Heeswijk (66). De twee wonen naast elkaar in Mariahout, maar komend weekend staan ze lijnrecht tegenover elkaar. Jan is namelijk al jaren Feyenoord-fan en Mien heeft PSV al jaren in d'r hart gesloten.
Profielfoto van Job Willemse
Geschreven door
Job Willemse

Jan en Mien blikken vooruit op de topper tussen PSV en Feyenoord:

Burenruzie
Ondanks dat ze andere clubs supporteren, wil dat niet zeggen dat Jan en Mien een burenruzie kennen. "Nee, helemaal niet. Voetbal is voor de ontspanning, niet om ruzie te maken. Anders zou ik Mien ook niet mee hebben genomen naar de Kuip", zegt Jan. "Feyenoord gaat winnen, dat denk ik tenminste. Ze spelen degelijk voetbal en het is onder Advocaat alleen maar rustiger geworden. Bovendien vind ik dat ze meer kwaliteit hebben dan PSV."

Mien gelooft daar helemaal niets van. De seizoenkaarthouder verwacht natuurlijk dat PSV gaat winnen. "Ze hebben het goed op de rit. Met de jeugdspelers als Gakpo en Ihattaren gaat het ook goed. Daarom zal PSV wel gaan winnen van Feyenoord." En ook Mien voelt niets voor een burenruzie. "Natuurlijk plaag je elkaar wel eens. Zoals bij die 10-0 van een paar jaar geleden", doelt Mien op de monsterzege van PSV op de Rotterdammers in 2010.

Voorspelling
Grote vraag is natuurlijk: hoe veel gaat het worden zondag. Mien is duidelijk: "Het wordt 2-1." Maar daar is Jan het logischerwijs niet mee eens. "Nee, nee. Het wordt 3-1 voor Feyenoord!"

De topper tussen PSV en Feyenoord wordt zondagmiddag om 14.30 uur in het Philips Stadion gespeeld.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.