Anneke van Giersbergen treedt al 25 jaar op als zangeres: ‘I’m living the dream’

29 februari 2020 om 17:00
nl
Al als klein meisje wist zangeres Anneke van Giersbergen uit Eindhoven dat ze iets met muziek wilde doen. “Mijn ouders hadden een platenkast vol met elpees. Geen genre ontbrak. Maar toen ik bij een vriend voor de eerste keer metalmuziek hoorde, was ik verkocht.”
Profielfoto van Melissa Zevenbergen
Geschreven door
Melissa Zevenbergen

Ze begon met zingen en optreden, maar de doorbraak kwam toen ze bij de metalband The Gathering terecht kwam. “Sinds 1994 touren we wereldwijd.” Maar in 2007 besloot ze haar eigen weg te gaan en maakt ze muziek met haar eigen band, zo zegt ze op Goei Volk. Ze schreef onder meer muziek voor de Eftelingvoorstelling Raveleijn en zong voor de achtbaan Baron 1898.

Momenteel is ze druk bezig met een nieuw album. “Het wordt rustiger, met veel akoestische muziek. Het gaat vooral over de liefde. Teksten ontstaan vaak vanuit het dagelijkse leven en ik ben al meer dan 23 jaar samen met Rob, de liefde van mijn leven. Samen hebben we een hoop meegemaakt.”

Een leven zonder muziek kan Anneke zich niet voorstellen. “I’m living the dream! Ik doe wat ik fijn vind en mijn gezin draait. Ik heb in de afgelopen 25 jaar zoveel mooie dingen meegemaakt. Dit wil ik graag blijven doen.”

Meer weten? Lees het volledige verhaal van Anneke, maar ook andere mooie verhalen op Goei Volk!

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.