Video

Deel van gevel valt door wind meters naar beneden, fietser lichtgewond naar ziekenhuis

29 februari 2020 om 14:06
nl
Een deel van de gevel van het tijdelijke Stadskantoor aan de Spoorlaan in Tilburg, gevestigd op de dertiende etage, is zaterdagmiddag door harde wind naar beneden gekomen. Daarbij is een fietser lichtgewond geraakt. De weg ligt bezaaid met bakstenen. Aan de gevel zitten nog loszittende stenen. De politie laat weten: "De kans dat er nog iets naar beneden valt, is zeer reëel."
Profielfoto van Marjanka Meeuwissen
Geschreven door
Marjanka Meeuwissen

De brokstukken zijn van de dertiende en veertiende etage naar beneden gekomen. Een deel van de gevel is op de weg terechtgekomen, op de kruising van de Gasthuisring en Brokxlaan. . Een ruim gebied rondom de kruising is afgesloten, laat verslaggever Jan Waalen weten. "Stenen zijn wel tientallen meters verderop terechtgekomen. Ook is duidelijk te zien dat er nog meer stenen loszitten."

Op foto's is te zien dat tussen de brokstukken een fiets ligt.

undefined

Marieke van Ooyen woont tegenover het beschadigde gebouw en was net met haar partner onderweg naar de supermarkt. “We hoorden een hele harde klap, die ook heel lang duurde. Daarna zagen we iets door de lucht waaien dat op karton leek. Maar dat bleek later glaswol te zijn.” Marieke vertelt verder. “We waren nog vijftig tot zestig meter ervandaan en zijn meteen de hoek omgelopen. ‘Daar zagen we die hele berg stenen op de weg liggen. Bijna meteen kwam er ook een ambulance aan gescheurd en zagen we brandweermannen. “

'Een wonder dat het zo afloopt'
Dat er ‘slechts’ één iemand lichtgewond raakte, is volgens Marieke een wonder. “Die hele berg stenen kwam echt in één klap naar beneden. Als je ziet hoeveel het er zijn…die fietser heeft echt geluk gehad.”

Marieke vertelt dat de harde wind die momenteel in Tilburg waait ‘keihard tegen de harde gebouwen aanwaait’ in de omgeving van de Spoorlaan. “Dat is een beetje een eng gevoel.”

Het Stadskantoor is tijdelijk in een hoog flatgebouw aan de Spoorlaan gevestigd, omdat het stadhuis wordt verbouwd. De gemeente huurt de kantoorruimte. Mensen kunnen er terecht voor het aanvragen van paspoorten en andere burgerzaken en een aantal ambtenaren is er tijdelijk gevestigd.

Door het vallen van de stenen, werd het treinverkeer stilgelegd. De brokstukken konden namelijk ook het spoor raken. Rond half zes werd het treinverkeer weer opgestart. Dat ging echter moeizaam omdat er ook nog een defecte trein op het spoor stond.


Bekijk het filmpje voor amateurbeelden van de situatie aan de Spoorlaan.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.