Een hoedje geschrokken: instructeur en leerling belanden tijdens rijles op z’n kop in de sloot

29 februari 2020 om 14:38
nl
Eigenaar van rijschool De Eend in Tilburg Dave Davids (50) en zijn leerling moesten er zaterdagmiddag wel even van bijkomen. Ze vlogen tijdens de rijles uit de bocht en de lesauto belandde op z’n kop in een sloot. Niemand raakte gewond, maar schrikken was het wel.
Profielfoto van Jacky Goossens
Geschreven door

Dave geeft al jaren les, maar de ervaring van zaterdagmiddag is nieuw voor hem. “Zoiets maak je gelukkig niet iedere dag mee. Sterker, er is in al die jaren nog nooit iets misgegaan. Ik weet niet precies wat er gebeurde, maar we gingen iets teveel naar links en dat corrigeerde ik door te remmen. Mijn leerling schrok daarvan en trapte ook op de rem. En hup, daar gingen we.”

Glad wegdek
Een andere oorzaak is volgens hem het wegdek. "We waren aan het invoegen op de A65, ter hoogte van Berkel-Enschot en het viel me op dat het wegdek erg glad was. En dat was niet de eerste keer, ik rijd daar natuurlijk wel vaker. Het zou goed zijn als daar eens naar gekeken wordt.”

Het allerbelangrijkste vindt Dave dat er niemand gewond is geraakt. “Dat was natuurlijk de eerste vraag aan mijn leerling: ben je oké? Dat was gelukkig het geval. Het is nog een jonge jongen, maar al wel behoorlijk gevorderd, hij heeft er al flink wat lessen op zitten. Maar hij was natuurlijk wel geschrokken en is door iemand naar huis gebracht.”

Nieuwe les staat al gepland
De nieuwe rijles staat alweer gepland. Voor volgende week. Misschien toch een beetje spannend voor de leerling? Dave: “Dat zou kunnen, iedereen reageert anders op zoiets. Ik zal er zeker rekening mee houden, maar ik vermoed dat hij tegen die tijd wel bekomen zal zijn van de schrik.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.