Video

Geschrokken buren zien stenen van gevel stadskantoor Tilburg vallen, 'Het was een enorme klap'

29 februari 2020 om 16:54
nl
Het was schrikken geblazen voor de buren van het tijdelijke Stadskantoor aan de Spoorlaan in Tilburg. Rond twee uur kwamen door de harde wind van de veertiende verdieping de stenen naar beneden. Een passerende fietser raakte wonder boven wonder slechts lichtgewond. Henk van Dongen en Jac Verhagen zagen het voor hun ogen gebeuren en reageerden geschokt. "Het zag er akelig uit", zegt Van Dongen.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

De omgeving van het Stadskantoor en de kruising Gasthuisring en Brokxlaan liggen bezaaid met stenen. De omgeving is afgezet. Het gevaar van vallende stenen is nog niet geweken. "Ik hoorde een klap en zag dat een paar mensen er net onderdoor konden lopen", vertelt ooggetuige Jac Verhagen.

Wonder
Marieke van Ooyen woont tegenover het beschadigde gebouw en was met haar partner onderweg naar de supermarkt. “We hoorden een hele harde klap, die ook heel lang duurde. Daarna zagen we iets door de lucht waaien dat op karton leek. Maar dat bleek later glaswol te zijn.” Volgens Van Ooyen is het een wonder dat het zo is afgelopen. “Die hele berg stenen kwam echt in één klap naar beneden. Als je ziet hoeveel het er zijn … die fietser heeft echt geluk gehad.”

Tijdelijk
Het Stadskantoor is tijdelijk in een hoog kantoorgebouw aan de Spoorlaan gevestigd, omdat het stadhuis wordt verbouwd. De gemeente huurt de kantoorruimte. Mensen kunnen er terecht voor het aanvragen van paspoorten en andere burgerzaken en een aantal ambtenaren is er tijdelijk gevestigd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.