Proeflokaal en brouwerij van La Trappe weren risicobezoekers uit angst voor coronavirus

BERKEL-ENSCHOT - Ben je recent in een gebied geweest waar het coronavirus heerst? Dan ben je niet welkom in het Proeflokaal en de brouwerij van La Trappe in Berkel-Enschot. Het bekende trappistenklooster dat bezoekers uit de hele wereld trekt, heeft een verbodsbordje op de deur gehangen.

"Ben jij, of een van je directe gezinsleden de afgelopen veertien dagen in China, Hong Kong, Taiwan, Japan, Zuid-Korea, Iran,Singapore, Thailand of een van de Italiaanse regio's Lombardije, Piëmont, Venetië of Emilia-Romagna geweest? Toegang tot het proeflokaal en de brouwerij is dan verboden", zo staat in het Engels en Nederlands op het geplastificeerde briefje dat op de deur is geplakt.

"Maar de abdij Onze Lieve Vrouw van Koningshoeven is tijdens gebedstijden wel gewoon open", laat de prior van het klooster weten. "Zonder enige beperking. Iedereen is van harte welkom."

Bij La Trappe wordt het bekende trappistenbier gebrouwen door trappistenmonniken die op het terrein wonen. Ongeveer 150.000 mensen bezoeken jaarlijks de brouwerij via een speciale excursie of gaan naar het eetcafé (proeflokaal) waar gegeten en gedronken kan worden.

 

Meer over dit onderwerp:
CORONAVIRUS LA TRAPPE BERKEL-ENSCHOT