Video

Massaal vlaggen voor 75 jaar bevrijding, maar dan moeten de Chinezen wel op tijd leveren

1 maart 2020 om 14:52
nl
“Er komt een vlag”, zegt Floris van den Hoek met volle overtuiging. De voorzitter van het comité 'Werkendam 75 jaar bevrijd' heeft het over de speciaal ontworpen bevrijdingsvlag, waar ‘heel’ Werkendam voor aan het sparen is. Maar die vlag moet uit China komen. “Lijkt een beetje een probleem te zijn, de aanvoer uit China is wat gestopt.”
Profielfoto van Rob Bartol
Geschreven door
Rob Bartol

Het comité 'Werkendam 75 jaar bevrijd' wikt en weegt. Gaat het de Chinezen lukken om de speciaal voor Werkendam ontworpen bevrijdingsvlag nog te leveren, of moeten ze de vlag toch nog in Nederland gaan bestellen.

“We zitten eigenlijk een beetje te kijken deze week. We hebben contact met onze leverancier en die heeft weer contact met China. Het heeft alles te maken met het coronavirus. Als het niet gaat lukken dan bestellen we de vlag in Nederland.”

Sparen voor de bevrijdingsvlag, in plaats van voetbalplaatjes
Voor de Werkendamse bevrijdingsvlag wordt door de bevolking druk gespaard bij de plaatselijke Albert Heijn. Het comité 'Werkendam 75 jaar bevrijd' heeft met de plaatselijke supermarkt een zowel ludieke als opmerkelijke deal gesloten. In plaats van voetbalplaatjes wordt er nu gespaard voor een vlag.

“De actie wordt leuk ontvangen door de mensen”, zegt filiaalhouder John van Vuuren. “De mensen zijn massaal aan het sparen. Ik heb al vele acties meegemaakt in mijn lange carrière, maar sparen voor een bevrijdingsvlag heb ik nog nooit meegemaakt. Het is leuk.”

Eind april moeten de vlaggen wapperen
In de winkel hangen aan het plafond een paar van de weinige proefexemplaren. “Ik doe mee”, zegt een klant. “Als ik hem heb, dan wappert die niet alleen op 5 mei hoor, dan wappert die langer.” De festiviteiten rond 75 jaar bevrijding van Werkendam gaan van start op 24 april.

“En er is echt een vlag”, benadrukt Floris van den Hoek voorzitter van het comité Werkendam 75 jaar bevrijd .

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.