Motorcrosser Erwin Robins verongelukt in Zuid-Frankrijk

1 maart 2020 om 14:51
nl
Motorcrosser Erwin Robins uit Someren is zaterdag om het leven gekomen bij een ongeluk in Zuid-Frankrijk. Drie andere mensen die bij hem in een bestelbusje zaten, raakten ook gewond. Een van hen is Richard van der Horst. De voorzitter van het dagelijks bestuur van Motorclub Deurne raakte ernstig gewond. Robins was bestuurslid en trainer van de Deurnese vereniging. Door het ongeluk zijn alle activiteiten van de club voorlopig stilgelegd.
Profielfoto van Peer van den Heuvel
Geschreven door

Het busje botste zaterdagochtend door onbekende oorzaak tegen de pijler van een viaduct over de snelweg A9. Robins. De inzittenden waren onderweg naar huis na een trainingsstage in Spanje.

Niet in levensgevaar
Van der Horst verkeert niet in levensgevaar, hij ligt in een ziekenhuis in Nîmes. Twee andere inzittenden raakten lichtgewond, onder wie de vader van het slachtoffer. De zoon van Robins, die ook in het busje zat, bleef ongedeerd.

Robins werd in 2001 tweede in het KNMV Open Nederlands Kampioenschap 250cc. Hij had met zijn vrouw drie kinderen en ook een kind uit een eerder huwelijk. De club laat op haar site weten dat het de komende week 'stil blijft op onze crossbaan.'

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.