Video

Glazenwasser die urenlang vastzat flauwgevallen van angst: 'Ik was bang dat we zouden vallen'

2 maart 2020 om 13:18
nl
Glazenwasser Wesley Bernaards, die maandag urenlang vastzat in een bakje aan Hartje New York, een flatgebouw in het centrum van Eindhoven, heeft doodsangsten uitgestaan. De 34-jarige glazenwasser uit het Limburgse Thorn werd door de brandweer abseilend uit zijn benarde positie bevrijd. Hij was zo bang, dat hij even is flauwgevallen.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

Zo werden de glazenwassers uit hun benarde positie gered:

Brandweerlieden hebben Bernaards en een collega-glazenwasser vanaf het dak van het flatcomplex abseilend naar beneden gebracht. Op de begane grond is Wesley opgevangen en door ambulancemedewerkers onderzocht. Uiteindelijk kwam hij met de schrik vrij.

Wesley als hij weer met beide benen op de grond staat:

De andere glazenwasser, de 31 -jarige Rinaldo Thomas uit Den Bosch, werd uren later naar beneden gehaald door de brandweer. Beide mannen zaten vast in een bak rond de zestiende verdieping van het gebouw aan de Gerard Philipslaan in de buurt van het Philips Stadion.

Rinaldo kan, anders dan zijn collega, na het avontuur nog gewoon lachen: "Morgen ga ik zo weer omhoog om glazen te wassen, ik heb genoten van het uitzicht en vond het abseilen wel gaaf om mee te maken", zei hij, nadat hij weer veilig op de grond stond met een warm kopje koffie. Geschrokken is hij niet.

undefined
undefined

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!