Burgemeester Tilburg wil coffeeshops Ochtendgloren en Grass Company definitief sluiten

3 maart 2020 om 15:57
nl
Burgemeester Weterings van Tilburg wil twee vestigingen van coffeeshopketen The Grass Company sluiten. Het gaat om coffeeshops The Grass Company aan de Spoorlaan en Ochtendgloren aan de Piusstraat.
Profielfoto van Imke van de Laar
Geschreven door

Weterings heeft een verzoek ingediend om de vergunningen van beide coffeeshops in te trekken. Hij doet dit op basis van een advies dat hij heeft gekregen van het Landelijk Bureau Bibob. Dat is onderdeel van het ministerie van Justitie en Veiligheid.

Ernstig gevaar
Weterings heeft een brief gestuurd aan de gemeenteraad waarin hij zijn voornemen toelicht. Daarin schrijft hij dat er 'een ernstig gevaar bestaat dat de vergunningen die de coffeeshops hebben, mede gebruikt zullen worden om crimineel vermogen te benutten en om strafbare feiten te plegen'.

Vanwege de geheimhoudingsplicht wil de burgemeester niet vertellen welke informatie hij precies van het Landelijk Bureau Bibob heeft ontvangen.

Het is nog niet zeker dat de vergunningen van de twee coffeeshops worden ingetrokken. Weterings is verplicht om de shops eerst op de hoogte te brengen, zodat zij de kans hebben om daarop te reageren. Daarna neemt hij een definitief besluit.

Advocaat Rob Milo van The Grass Company reageert als een boer met kiespijn op de voorgenomen sluiting door de gemeente Tilburg. “De overheid probeert dit coffeeshopbedrijf al sinds 2011 kapot te maken met allerlei rechtszaken. Dus dit zou een logische vervolgactie zijn”, laat hij telefonisch weten. Inhoudelijk kan hij er echter niet zoveel over zeggen. Milo: “Ik weet net zoveel als u. Er zou een brief onderweg zijn, maar we weten officieel nog van niks. Ik heb eigenaar Marco de Jong erover gesproken en we wachten af wat er gaat gebeuren. Dan zullen wij ook gepaste actie ondernemen. Op een gegeven moment zullen wij ook geen verstoppertje meer spelen.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.