Cocaïnewasserij in St. Willebrord: zevende verdachte opgepakt

4 maart 2020 om 15:46
nl
Er is dinsdag een zevende man aangehouden voor de cocaïnewasserij die vorig jaar november werd ontdekt in een loods in St. Willebrord. Dat heeft de politie woensdagmiddag bekendgemaakt. Het gaat om een 30-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats.
Profielfoto van Ron Vorstermans
Geschreven door

Volgens de politie loopt het onderzoek nog steeds. De andere aangehouden mannen, van wie enkele ook geen vaste woon- of verblijfplaats hebben, zijn 29 tot 58 jaar oud.

De cokewasserij die afgelopen herfst werd ontdekt in St. Willebrord werd gerund door een groep Colombianen en een man uit Amsterdam. Binnen lag ruim 81 kilo coke met een waarde van twee miljoen euro.

Vreemde lucht
De politie kreeg op 18 november een melding over een vreemde lucht en ging op onderzoek uit. In het oppervlaktewater werden restanten van drugsafval gevonden, hierna werd de loods onderzocht waar de wasserij zat.

In eerste instantie werd er niemand in de loods gevonden, maar terwijl de ontmanteling werd voorbereid, ontstond er ineens ophef rond het pand. Er renden twee mannen over een zijweg van de Dorpsstraat. Ze werden opgepakt.

Daarna werden nog vier mannen gevonden en gearresteerd. Een van de arrestanten werd na zijn aanhouding vastgeketend aan een verkeersbord.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.