Man aangeslagen na woningbrand waarbij buurvrouw omkwam: 'Het was één grote vuurhaard' - Omroep Brabant
Video

Man aangeslagen na woningbrand waarbij buurvrouw omkwam: 'Het was één grote vuurhaard'

5 maart 2020 om 08:47
nl
“Toen de eerste brandweerwagens en ambulances aan kwamen rijden, sloegen de vlammen overal uit. Boven, beneden, zelfs uit de kelder kwamen vlammen. Het was één grote vuurhaard.” Wim Hollemans uit Moerdijk is enorm aangeslagen. Zijn hoogbejaarde buurvrouw is woensdagnacht om het leven gekomen bij een brand in haar huis aan de Havenkant. Eerder deze week overleed haar man al.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

“Ik werd wakker door het geluid van sirenes”, vertelt Hollemans, die in zijn woonplaats een vishandel heeft. Hij woont tegenover het huis dat door nog onbekende oorzaak in brand was gevlogen. Hollemans stelt: "Ik hoop dit nooit meer hoeven mee te maken. Er is niks meer over van het huis."

Twijfel over meer slachtoffers
“Overal kwam brandweer vandaan, vanuit Breda, vanuit industrieterrein Moerdijk. Het was zo heftig. De brandweer wist dat er een aantal mensen binnen moest zijn. Behalve de vrouw zou ook haar zoon er mogelijk slapen. Zijn auto stond naast het huis. Hij was met zijn dochter speciaal uit Zweden overgekomen vanwege de begrafenis van zijn vader." Uiteindelijk bleken de zoon en de kleindochter van het slachtoffer elders te verblijven. De politie moest hen vertellen wat er was gebeurd.

Wachten op privacy instellingen...

Politie doet onderzoek
Ondertussen brandde het huis compleet uit, er was geen redden aan voor de brandweer. Hollemans: "Er is niks meer van over. Even leek het erop dat de brand geblust was, maar binnen een half uur laaide het vuur weer op. En tegen een uur of half zeven hebben ze de schoorsteen nog om moeten duwen." De brandweer kon enige tijd de woning niet binnen, omdat de brand te hevig was. De politie doet, voor zover mogelijk gezien de schade die is ontstaan, onderzoek naar de oorzaak van de brand. Het vuur was tegen drie uur uitgebroken. Rond kwart voor zeven kon het sein brand meester worden gegeven.

De buurt was uitgelopen om naar de brand te kijken. Onder anderen Hollemans zoon wilde er ook getuige van zijn. Vader Wim: "Hoe kan zoiets gebeuren, vroeg zijn kind. Ja, die reageerde paniekerig. Wat wil je, iedereen schrikt toch. Ik heb ooit eens een loods zien uitbranden, maar zoiets als vannacht hoop ik nooit meer hoeven mee te maken. Echt heel heftig."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone