Inbraak bij Dierenrijk in Mierlo: 'Gelukkig zijn ze niet bij de dieren geweest'

7 maart 2020 om 13:35
nl
Bij Dierenrijk in Mierlo is vrijdagnacht ingebroken. De daders klommen vermoedelijk via een trap het dak van het hoofdgebouw op, maakten daar twee gaten en kwamen zo binnen.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

"Rond kwart over drie ging het alarm af", laat een woordvoerster van het park weten. "De daders kwamen terecht in de personeelskantine. We gaan er vanuit dat het er twee zijn, vanwege de twee gaten in het dak. In de kantine zijn wat kastjes vernield, maar ze hebben niet veel tijd gehad want binnen vijf minuten was de politie aanwezig."

Ondanks de inbraak is het park zaterdag gewoon open. "Beneden, in de ruimte voor de gasten, zijn de inbrekers namelijk niet geweest en in het park lijkt er ook niets gebeurd. Gelukkig zijn ze niet bij de dieren geweest."

'Wat wil je hiermee nou bereiken?'
Op social media reageren mensen geschokt op de inbraak. "Zo triest!", reageert Mariska. "Wat wil je hiermee nou bereiken?" Kim vindt het 'niet normaal'. Ellen noemt de daders 'droeftoeters' en Gerdia spreekt van 'ratten'. "Ik word hier zo boos van", laat Tonnie weten.

"Laat de leeuwen voortaan maar loslopen ‘s nachts ", oppert Anjo. Wendy moest daar ook aan denken. "Waren ze maar de leeuwenkooi in gekropen en er niet uitgekomen. Gespuis, bah bah ."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.