Uitgestelde carnavalsoptocht Someren-Eind trekt ook in maart nog publiek

7 maart 2020 om 18:47
De wagen van CV de Plak met als titel: Compleet van slag. (Foto: Tonnie Vossen)
De wagen van CV de Plak met als titel: Compleet van slag. (Foto: Tonnie Vossen)
Het slechte weer was dit jaar ook in Someren-Eind de grote spelbreker voor de jaarlijkse carnavalsoptocht. Eind februari was het onverantwoord om de wagens te laten rijden. Maar dankzij het zonnige voorjaarsweer trokken ze zaterdag alsnog door het dorp en brachten ze aardig wat publiek op de been. "Hier is het altijd carnaval."
Profielfoto van Tonnie Vossen
Geschreven door

Hoewel de carnavalspakjes inmiddels zijn opgeborgen, zat de sfeer in de Plattevonder er goed in. Carnaval mag dan voorbij zijn, in Someren-Eind gaat het feest gewoon door.

"We zitten er weer helemaal in", zegt een man die langs de route staat. "Carnaval mag voor mij wel drie weken duren." Een ouder echtpaar denkt daar anders over. "Als carnaval eenmaal voorbij is, kun je dat gevoel niet meer terughalen. Dan denk je: het is geweest."

Wachten op privacy instellingen...

Coronabesmetting
Bang voor coronabesmetting zijn ze niet. "We zien wel, als het gebeurt dan gebeurt het. Binnenblijven heeft geen zin, je kunt je niet de hele dag opsluiten."

Een grote groep jonge ouders met kinderen bouwt op de oprit van een huis een eigen feestje, compleet met hangtafels en flink wat bier. "Hier is het iedere keer carnaval."

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...