Brabantse veiligheidsregio's bij crisisoverleg van kabinet over uitbraak corona

9 maart 2020 om 17:03
nl
Het kabinet komt maandagavond om zes uur bijeen in Den Haag voor een crisisoverleg. Daarbij zal Jack Mikkers, burgemeester van Den Bosch en hoofd van de Veiligheidsregio Brabant-Noord, aanwezig zijn. Hij vertegenwoordigt alle veiligheidsregio's van Brabant.
Geschreven door

Mikkers zal ook de burgemeesters Theo Weterings van Tilburg en John Jorritsma van Eindhoven vertegenwoordigen. Zij staan aan het hoofd van respectievelijk de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant en Veiligheidsregio Brabant Zuidoost.

Ministeriële Commissie Crisisbeheersing
De ministers nemen deel aan de zogenoemde Ministeriële Commissie Crisisbeheersing (MCCb). Die kwam afgelopen dinsdag ook al bijeen. De commissie kan net als een gewone ministerraad besluiten nemen over bijvoorbeeld nieuwe maatregelen om de opmars van het virus tot staan te brengen.

Behalve Rutte en minister Bruno Bruins (Medische Zorg) komen ook onder anderen de drie vicepremiers en de onderwijsministers. Ook de politie, het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) zijn erbij.

Lees al het nieuws over het coronavirus op onze speciale themapagina. Volg alle ontwikkelingen via ons liveblog.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.