Gers Pardoel doet opmerkelijke oproep: ‘Knuffel elkaar juist wel’

13 maart 2020 om 11:29
nl
Gers Pardoel uit Kaatsheuvel heeft vrijdagochtend online voor verontwaardiging gezorgd na het plaatsen van een oproep met betrekking tot het coronavirus. Op zijn socialmediakanalen deelde hij een bericht waarin hij oproept om elkaar juist wél handen en knuffels te geven.
Profielfoto van Ron Vorstermans
Geschreven door

"Wees alsjeblieft lief voor elkaar”, zo begint zijn bericht. “Diep van binnen zit de liefde in jezelf en dat is het enige wat het coronavirus echt kan stoppen.” Hij sluit af met een markant advies. “Geef elkaar wel een hand, geef elkaar wel een knuffel, geef elkaar wel je liefde.”

Pardoel is van mening dat het niet zo kan zijn dat een virus ervoor zorgt dat wij geen fysiek contact meer met elkaar kunnen hebben. “Zodra je die liefde vindt, kan geen virus jouw lichaam als het zijne beschouwen.”

Met name op Twitter zijn de reacties fors en hevig, ook van BN’ers. Komediant Peter Pannekoek wijst Pardoel er bijvoorbeeld op dat 'Ik neem je mee op reis’ juist het lijflied van het coronavirus is.

RTL Boulevard
Later op vrijdagavond zei de artiest in het tv-programma RTL Boulevard dat hij het advies van minister-president Mark Rutte 'niet geloofwaardig' vindt.

Over zijn Instagram-bericht: "De mensen hoeven me niet te begrijpen. Ik heb het vanuit goede intenties online gezet. Ik beweeg alleen maar vanuit liefde en vrede."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!