Organon keert na 13 jaar terug in Oss, MSD gaat naam veranderen

11 maart 2020 om 22:47
nl
Het lijkt erop dat een oude bekende terugkeert naar Oss. Farmaceut MSD wil de naam Organon in de toekomst als bedrijfsnaam gaan dragen. Dat is woensdag door het Amerikaanse bedrijf naar buiten gebracht.
Geschreven door

Het deel van het Amerikaanse farmacieconcern Merck, ook bekend als MSD, dat op het punt staat te worden afgesplitst , wil onder de bedrijfsnaam Organon verder.

Ook een deel van de Nederlandse activiteiten zal mogelijk verder gaan onder de 'nieuwe' naam, zo meldde het bedrijf. De bijna honderd jaar oude naam Organon verdween in 2007 na de overname door Schering-Plough.

Vrouwengezondheid
Organon gaat zich louter richten op vrouwengezondheid. Later dit jaar wordt bekend wat de gevolgen voor de Nederlandse vestigingen zullen zijn. Het voorlopige plan is dat de vestiging in Oss onderdeel wordt van het nieuwe bedrijf.

Medewerkers
Naar verwachting biedt Organon straks werk aan 10.000 tot 11.000 medewerkers. Van de 6000 medewerkers van Merck in Nederland gaan er mogelijk 1200 tot 1500 over naar de nieuwe onderneming. Het bedrijf moet de precieze invulling nog bepalen in samenspraak met de landelijke ondernemingsraad, de vakbonden en de raad van commissarissen. Merck heeft ook locaties in Haarlem, Boxmeer en De Bilt.

De naam Organon wordt pas in gebruik genomen als de splitsing gerealiseerd is in de verschillende landen. Naar verwachting is dat in de eerste helft van volgend jaar.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!