Coronababbeltruc gebruikt om oudere te bestelen in Dongen

12 maart 2020 om 13:05
nl
Een wat oudere inwoner van Dongen is woensdag slachtoffer geworden van een crimineel die het coronavirus gebruikte voor een babbeltruc. De dader deed alsof hij een medewerker van de gemeente was om binnen te komen. Hij zei dat hij de bewoner kwam controleren op besmetting. Na het bezoek waren er geld en spullen weg. Het slachtoffer deed aangifte bij de politie.
Profielfoto van Paul Ruiter
Geschreven door
Paul Ruiter

“Iemand van de gemeente Dongen zou langskomen, maar vanwege het coronavirus is dat bezoekje afgebeld", verduidelijkt een woordvoerder van de politie over de babbeltruc. "Toen er alsnog iemand aan de deur verscheen en zich voordeed als medewerker van de gemeente, dacht de bewoner dat de afspraak toch doorging.”

Onderzoek
De politie waarschuwt bewoners van de gemeente Dongen op te passen voor dergelijke 'coronababbeltrucs'. Agenten doen buurtonderzoek. Eventuele camera’s in de buurt worden gecheckt.

De gemeente Dongen geeft in een verklaring aan dat medewerkers geen huisbezoeken doen in het kader van het coronavirus. Er komt volgens de gemeente sowieso nooit een medewerker onaangekondigd op bezoek voor een onderzoek.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.