Olifantendoders of de Wandeling? Omroep Brabant helpt je het weekend door! - Omroep Brabant

Olifantendoders of de Wandeling? Omroep Brabant helpt je het weekend door!

14 maart 2020 om 08:00
Check de documentaire Addy van den Krommenacker: van rocken naar rokken.
Check de documentaire Addy van den Krommenacker: van rocken naar rokken.
Zoveel mogelijk binnen blijven en nieuwe sociale contacten mijden. Daarnaast zijn alle sportwedstrijden afgelast, gaan theatervoorstellingen niet door en is er een streep gegaan door bijna alle evenementen. Hoe kom jij dit weekend door? Misschien kun je wat pareltjes uit het heden en verleden van Omroep Brabant bingewatchen?
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

Schapenheld (genomineerd voor de NL Awards 2019)
Een documentaire over schaapsherder Stijn Hilgers die knokt voor zijn kudde en voor zijn bestaan. Twee jaar lang volgde filmmaker Ton van Zantvoort Stijn, die de concurrentie met grote goedkopere maaibedrijven het hoofd moet zien te bieden en het tegelijk met zijn omgeving regelmatig aan de stok heeft.

Wachten op privacy instellingen...

Bloed zweet en zand. Team de Rooy in de Dakar Rally
Elk jaar volgen veel Brabanders bij Omroep Brabant de provinciegenoten die deelnemen aan de Dakar Rally. Omroep Brabant-verslaggevers Twan Spierts en Ronald Sträter volgden Team de Rooy tijdens de Dakar Rally 2019 in Peru. In 'Bloed, zweet en zand' een kijkje achter de schermen van het team met de Brabantse coureurs Gerard de Rooy, Ton van Genugten en Maurik van den Heuvel.

Wachten op privacy instellingen...

Addy van den Krommenacker: van rocken naar rokken
De Bossche modekoning Addy van den Krommenacker heeft een moeilijk jaar achter de rug. Het faillissement van zijn kledingwinkels hakten er flink in. Maar Addy toonde veerkracht en opende de ‘Addy Experience’ waar zelfs getrouwd kan worden. Maar wist je dat Van den Krommenacker ooit een zangcarrière ambieerde. In de documentaire ‘Addy van den Krommenacker: van rocken naar rokken’ neemt je mee terug naar eind jaren zestig toen Addy nog de leadzanger was van de The Square.

Wachten op privacy instellingen...

Liefde is overal
Liefde is overal, zeker in Brabant. Nicky Opheij (ex-miss Nederland) struint de provincie af op zoek naar mooie liefdesverhalen. En die kunnen heel uiteenlopend zijn: Van vrolijk tot ontroerend. Van jong tot oud. Kijk en dompel je in de Brabantse liefdesverhalen.

Wachten op privacy instellingen...

Verliefd geworden op het 'Liefde is overal', kijk hier nog meer afleveringen.

De wandeling
Tussen 1998 en 2005 was ‘De wandeling’ een mateloos populair programma bij Omroep Brabant. René Bastiaanse en cameraman Léon Hagedorn namen elke week 400.000 kijkers mee op pad door de provincie. De ene keer ging het over planten of dieren, maar ook de toekomstplannen voor een bepaald natuurgebied kwamen aan de orde. In totaal zijn er 240 wandelingen vastgelegd.

Wachten op privacy instellingen...

Op deze website kun je alle 'wandelingen' nog eens terugkijken. Ga er maar eens goed voor zitten.

Pophistorie uit Uden
De Pul in Uden is het oudste poppodium van Brabant. En na Paradiso in Amsterdam het op een na oudste poppodium van ons land. Eind 2018 bestond De Pul 50 jaar. Ooit begonnen als soos in een kleine kelder, groeide De Pul uit tot een vermaarde muziektempel. Bekende artiesten uit binnen- en buitenland hebben daar opgetreden.

Wachten op privacy instellingen...

Olifantendoders
Ken je de Olifantendoders nog? Een kijkcijferhit van Omroep Brabant van zo’n vijftien jaar geleden. Leon van der Zanden en Merlijn Passier kaarten gingen in het programma in op maatschappelijke taboes, bijvoorbeeld over tienermoeders.

Wachten op privacy instellingen...

Gouden verhalen uit Brabant
In Goud van Brabant worden onvergetelijke Brabantse verhalen in beeld gebracht. Dat gebeurt door talenten van nu. Zij interviewen Brabantse senioren en bezoeken de plekken waar je de geschiedenis van Brabant nog kunt voelen en ervaren.

Wachten op privacy instellingen...

Bij Uitzending Gemist van Omroep Brabant kun je alle afleveringen zien van Goud van Brabant.

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...