'Achter in de bus instappen', Arriva en Hermes nemen maatregelen tegen verspreiding coronavirus - Omroep Brabant
Video

'Achter in de bus instappen', Arriva en Hermes nemen maatregelen tegen verspreiding coronavirus

14 maart 2020 om 11:33
nl
Niet voorin de bus instappen, maar achterin. Dat verzoek krijgen klanten van de vervoersmaatschappijen Arriva en Hermes om een verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

"Het maatschappelijk belang van het openbaar vervoer is groot", legt woordvoerster Suzan van Beek uit. "Arriva en Hermes proberen reizigers zo lang mogelijk van dienst te zijn. Tenslotte vervoeren we dagelijks veel mensen die werkzaam zijn in vitale sectoren. Juist nu is het extra belangrijk dat deze medewerkers kunnen werken. "

Bekijk in de onderstaande video hoe de reizigers op de nieuwe maatregelen reageren:

Wachten op privacy instellingen...

'Contactmomenten verminderen'
Het verzoek aan reizigers om via de achterdeur in- en uit te stappen - en daar ook in- en uit te checken - is gedaan zodat het aantal contactmomenten tussen de reizigers en buschauffeurs vermindert. "Door deze maatregel in te voeren, proberen we een juiste balans te vinden tussen de gezondheid van onze medewerkers en de dienstverlening aan onze reizigers. "

Er worden in de bus ook geen vervoersbewijzen meer verkocht. Dit is nog wel mogelijk via de apps van de beide vervoersbedrijven en via hun website. Reizigers zijn zelf verantwoordelijk voor een geldig vervoersbewijs en het in- en uitchecken tijdens de reis.

Dienstregeling
In het oosten en westen van Brabant rijden op dit moment de meeste bussen nog volgens de reguliere dienstregeling. Maar de zogenoemde Eftelinglijnen - bus 800 en 801 - vervallen tot eind van de maand en ook rijden er tot en met 31 maart geen Nightliners tussen Breda, Tilburg en Den Bosch. Ook verschillende schoollijnen zijn tot 1 april stopgezet. Informatie hierover is te vinden op de websites van Bravo en Arriva.

In Zuidoost-Brabant zijn er op dit moment nog geen aanpassingen in de dienstregeling. Als er wat verandert, is dit te lezen op de sites van Bravo en Hermes.

Aanpassing
Volgens Van Beek maken sinds de uitbraak van het coronavirus in Nederland 'aanzienlijk minder' reizigers gebruik van het openbaar vervoer.

Maar ook melden meer medewerkers in het OV zich preventief ziek. Daarom bereiden de ov-bedrijven zich voor op een aangepaste dienstregeling. "Gezien de huidige situatie kan alles in de loop van volgende week wel veranderen."

Reizigers wordt daarom geadviseerd goed de website van de vervoerders te checken voordat ze op reis gaan .

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.