Koningsdagfeest Radio 538 in Breda afgelast vanwege coronacrisis

16 maart 2020 om 17:39
nl
Het grote Radio 538 Koningsdag-feest op 27 april in Breda gaat niet door vanwege de coronacrisis. Dat meldt de radiozender maandagmiddag. Op het evenement komen elk jaar zo'n 40.000 mensen af.
Profielfoto van Thomas de Waard
Geschreven door
Thomas de Waard

Vanwege de ontwikkelingen rondom het coronavirus en de risico’s die het met zich meebrengt, vindt de organisatie het niet verantwoord om het evenement op het Chasséveld in Breda door te laten gaan. Iedereen die een kaartje heeft gekocht, krijgt zijn geld terug. “De gezondheid van onze bezoekers, medewerkers, artiesten en collega’s staat voorop”, zegt Menno de Boer van Radio 538.

'Met pijn in ons hart'
Het feest van radiozender 538 in Breda is het grootste evenement tijdens Koningsdag in Nederland. Er komen bezoekers uit het hele land op af. "Zeker nu de landelijke viering van Koningsdag met de koninklijke familie in Maastricht is afgelast, hebben we besloten om het evenement te cancelen", aldus De Boer. "We hebben deze beslissing met pijn in ons hart genomen."

Eerder op de dag werd al bekend dat de landelijke viering van Koningsdag in Maastricht niet doorgaat. De koninklijke familie zou door het centrum van de Limburgse hoofdstad wandelen. Hoewel Koningsdag pas op 27 april is, besloten de gemeente Maastricht en de provincie Limburg nu al om het feest niet door te laten gaan.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.