IKEA-winkels in Breda en Eindhoven per direct dicht, ook Bijenkorf sluit - Omroep Brabant

IKEA-winkels in Breda en Eindhoven per direct dicht, ook Bijenkorf sluit

17 maart 2020 om 18:17
nl
IKEA heeft besloten vanaf dinsdag alle dertien winkels in Nederland te sluiten in verband met het coronavirus. In Brabant heeft de Zweedse meubelgigant twee vestigingen: in Breda en Eindhoven (Son). Producten bestellen en laten bezorgen, kan nog wel. Ook de Bijenkorf sluit alle zaken.
Profielfoto van Rebecca Seunis
Geschreven door
Rebecca Seunis

"De gezondheid en veiligheid van onze bezoekers en medewerkers zijn voor IKEA topprioriteit. Wij blijven daarnaast alert op de genomen maatregelen en adviezen vanuit het RIVM en de Nederlandse overheid", zegt de firma.

Wel aan het werk
De sluiting geldt in ieder geval tot en met 6 april. Ondanks de sluiting van de winkels blijft al het IKEA-personeel wel gewoon aan het werk. Dat personeel kan worden ingezet om de verwachte extra toeloop van de webwinkel af te handelen. Ook kunnen ze andere werkzaamheden in de winkels uitvoeren en cursussen volgen.

Bijenkorf ook dicht
Winkelketen de Bijenkorf sluit per direct de deuren van al zijn winkels vanwege het coronavirus. Op dit moment kan het winkelbedrijf de veiligheid en gezondheid van klanten en medewerkers niet meer voldoende garanderen. De Bijenkorf heeft onder meer een winkel in Eindhoven. Verder heeft de Bijenkorf een distributiecentrum in Tilburg.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.