Wilde achtervolging met 260 km/u vanaf Prinsenbeek, auto crasht

18 maart 2020 om 12:45
nl
De politie moest dinsdagnacht flink het gaspedaal intrappen bij een achtervolging op de A16 bij Prinsenbeek. Een 'zeer snelle Audi RS3' ging er daar rond vier uur vandoor richting Rotterdam toen de bestuurder een politiewagen achter hem zag. De twee inzittenden van de auto zijn aangehouden. 'De snelheid ging boven de 260 kilometer per uur', aldus de politie.
Profielfoto van Paul Ruiter
Geschreven door
Paul Ruiter

Agenten volgden de Audi vanaf Prinsenbeek tot Reeuwijk, bij Gouda, waar de wagen crashte. De twee mannen sloegen na de crash op de vlucht. De bestuurder van de auto sprong in het water om te ontkomen, maar tevergeefs.

Foto: Politie Rotterdam Delfshaven
Foto: Politie Rotterdam Delfshaven

Behalve de Brabantse politie werden ook de Landelijke Eenheid en een helikopter ingezet voor de achtervolging, schrijft de politie Rotterdam Delfshaven op Facebook. 'De snelheid ging boven de 260 kilometer per uur en met alle macht probeerde de bestuurder ons af te schudden. Met 400PK onder je kont en deze capriolen was het te verwachten dat het ergens fout moest gaan.'

Foto: Politie Rotterdam Delfshaven
Foto: Politie Rotterdam Delfshaven

Waarom de inzittenden van de auto op de vlucht sloegen toen zij de politie zagen, is nog niet bekend. De politie onderzoekt de zaak.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!