Sanne (9) maakt kaarten voor alle eenzame bewoners van het verzorgingstehuis van haar oma

18 maart 2020 om 20:46
nl
Sanne Smulders uit Eindhoven is pas 9 jaar oud, maar krijgt de negatieve gevolgen van het coronavirus goed mee. Haar overgrootoma van 93 zit namelijk in een verzorgingstehuis en mag geen bezoek ontvangen. Dat vinden zowel Sanne als oma heel erg. “Ze dacht: als oma eenzaam is, zijn de andere bewoners dat ook”, vertelt haar moeder. Daarom stuurde Sanne alle bewoners een zelfgemaakte kaart.
Profielfoto van Rebecca Seunis
Geschreven door
Rebecca Seunis

“Ze is er uren mee bezig geweest, ze heeft echt hard gewerkt”, vertelt trotse moeder Anja. Sanne wilde alle 150 bewoners van verzorgingstehuis Vitalis Theresia een zelfgemaakte kaart geven om ze een hart onder de riem te steken. ‘Ik denk aan je’, staat daarom in de kaarten geschreven.

Sanne knutselde voor elke bewoner een kaart.
Sanne knutselde voor elke bewoner een kaart.

Koekjes gebakken
Ook maakte Sanne een kaart voor alle medewerkers van het zorgcentrum en bakte ze woensdagochtend koekjes voor het personeel. “We mochten vanmiddag heel even langs de beveiliging om alle kaarten in de postvakjes te stoppen”, vertelt Anja.

Haar overgrootmoeder heeft ze uiteraard nog niet mogen bezoeken. “Maar ze heeft voor haar wel een extra mooie kaart gemaakt”, zegt Sannes moeder.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.