Video

Buitenlandse topsporters in Brabant over corona: 'The world is fucked'

19 maart 2020 om 14:50
nl
Gek, onwerkelijk en bizar. Zo omschrijven buitenlandse topsporters die in Brabant zijn achtergebleven de situatie hier. “Het lijkt wel of de wereld in brand staat”, concludeert de Amerikaanse basketballer Elijah Wilson van Heroes Den Bosch.
Profielfoto van Leon Kersten
Geschreven door

Alle sportcompetities in Nederland zijn vorige week stilgelegd, in ieder geval tot begin april. Veel buitenlanders die spelen voor Brabantse clubs zijn al snel naar huis vertrokken, maar niet allemaal.

De Amerikaanse basketballers Elijah Wilson en Seger Bonifant van Heroes Den Bosch hebben veel contact met het thuisfront, maar blijven in Nederland. Wilson heeft daar een verklaring voor. “Ik zou daar toch hetzelfde doen als hier en het scheelt in ieder geval een vlucht.”

Den Bosch lijkt soms wel een spookstad.

Bonifant komt uit de staat Ohio en volgens hem is de situatie daar ongeveer hetzelfde is als hier. “Ook daar wordt gehamsterd.” De familie van Wilson woont in North Carolina een daar is het rustig op straat, net als in Den Bosch. “Het lijkt hier soms wel een spookstad, maar het is goed voor de mensen die kwetsbaar zijn.”

Bezigheidstherapie
Nu er niet gesport mag worden is het doorkomen van de dagen wel een uitdaging voor de achtergebleven sporters. Bonifant en Wilson zitten aan de spelcomputer, kijken veel Netflix, maar lezen ook boeken. Zo is Wilson net begonnen aan ‘Everything is fucked’. Hij kan zelf wel lachen om de titel van het boek in deze coronatijd.

De Amerikaanse basketballers hopen dat het seizoen hervat wordt, maar overtuigd zijn ze niet.

Damon Steffens van HC Tilburg gaat wél terug naar Australië. Bekijk het verhaal van de sporters in de video hieronder.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.