Ondanks coronamaatregelen gaat de raadsvergadering in Laarbeek gewoon door

19 maart 2020 om 17:38 • Aangepast 9 april om 16:14
nl
Raadsvergaderingen van Nederlandse gemeenten gaan de komende weken niet door vanwege de coronamaatregelen, behalve in Laarbeek. Daar kwamen lokale politici donderdagavond wel bijeen om te vergaderen. ''Er zijn plannen die niet langer kunnen wachten. Daarom gaat het vanavond door, maar wel met strenge voorwaarden'', vertelt een woordvoerder donderdagavond.
Profielfoto van Thomas de WaardProfielfoto van Bert van Doorn
Geschreven door
Thomas de Waard & Bert van Doorn

De besloten raadsvergadering zonder publiek was al eerder gepland. Burgemeester van Laarbeek Frank van der Meijden legt vrijdagmiddag uit aan Omroep Brabant dat vanwege de wet voorkeursrecht een urgent besluit moest worden genomen.

Dit om een gebied te oogmerken om windmolens te positioneren. "Anders zouden de plannen uitlekken en kunnen speculanten grond opkopen voordat de gemeente dit gaat doen. Nu heeft de gemeente het eerste recht tot koop."

Minder dringende besluiten meegenomen
Na het besloten gedeelte van de vergadering zijn snel nog een paar minder dringende kwesties besproken. Dat ging over het bestemmingsplan van een huis aan de Bakelseweg in Aarle-Rixtel dat vroeger een boerenbedrijf was en een voormalig klooster op de Bosscheweg in Aarle-Rixtel waar men acht appartementen wil bouwen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!