Sehraz wordt wakker na coronacoma: 'Verbaasd en in de war dat hij nieuws was'

22 maart om 12:50 • Aangepast 16 juni om 11:11
Sehraz deelde vandaag zelf deze foto: 'ik ben weer wakker'
Sehraz deelde vandaag zelf deze foto: 'ik ben weer wakker'
De 16-jarige Sehraz uit Breda die werd opgenomen op de intensive care vanwege het coronavirus, is weer bijgekomen. Dat meldt RTL Nieuws.
Profielfoto van Marielle Bijlmakers
Geschreven door
Marielle Bijlmakers

De jongen werd in het Erasmus MC-Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam kunstmatig in slaap gehouden. Zijn longen moesten herstellen van het coronavirus, zijn toestand was kritiek. De afgelopen drie dagen was het de bedoeling dat hij zelf wakker zou worden, zondagochtend gebeurde dat.

Weer wakker
Hij stuurde zijn broer een appje: Bador ik ben weer wakker. Er viel een enorme last van de schouders van zijn broer.

Waarom Sehraz zo ziek werd van het virus, is de familie een raadsel. De jongen was nooit echt ziek geweest en hij had geen onderliggende gezondheidsklachten.

Neem het virus serieus
De familie trok via RTL Nieuws aan de bel. Ze wilde dat mensen in Nederland, vooral jongeren, het virus serieuzer zouden nemen. "Denk er niet te makkelijk over. Ga niet meer de kroeg in, luister naar de adviezen", riep de familie op.

"Blijf het liefst gewoon thuis en wees voorzichtig. Dit is geen gewone griep. Natuurlijk kan het voor de één makkelijker uitpakken en zul je alleen hoesten. Maar het kan ook zo aflopen zoals bij Sehraz. Je hoeft niet per se oud te zijn om ziek te worden."

verbaasd
Sehraz moet nog zeker twee weken in het ziekenhuis blijven om te herstellen. Hij is inmiddels bijgepraat over het feit dat hij groot in het nieuws is geweest en dat zelfs politici het over hem hebben gehad in de Tweede Kamer. "Hij was heel verbaasd en ook een beetje in de war dat er zo veel mensen om hem geven. Maar hij vond het heel fijn", aldus zijn broer.

Tip ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...