Video

Mensen houden zich niet aan richtlijnen RIVM, boswachter roept mensen op thuis te blijven

22 maart 2020 om 16:35
nl
Er wordt veel geklaagd over mensen die zich niet aan de RIVM-richtlijnen houden om afstand te bewaren. In de hele provincie zijn er mensen die toch naar buiten gaan en minder dan 1,5 meter afstand houden.
Profielfoto van Marielle Bijlmakers
Geschreven door
Marielle Bijlmakers

Zo hebben veel mensen het mooie weer aangegrepen om lekker te gaan wandelen in het Mastbos in Breda. Maar dat doen ze wel samen en ze lopen in groepen door de bossen. Dat is in tegenspraak met het verzoek van de overheid om afstand te bewaren en anderhalve meter bij elkaar vandaag te blijven.

Boswachter: 'Geniet in je tuin'
Boswachter Floris Hoefakker is aan het werk in het Mastbos in Breda. Het is daar nog altijd druk met wandelaars op de zondagmiddag, maar Floris roept op om thuis te blijven en de richtlijnen van het RIVM te volgen. "Geniet van de natuur in je tuin of op je balkon."

Jongeren
Ook in Waalwijk blijkt het moeilijk om thuis te blijven. Hier zoeken jongeren elkaar op.

In de rest van het land verschijnen berichten van stranden die gesloten worden, wegen die afgezet worden voor honderden mensen die massaal van het mooie weer willen genieten.

Herhaalde oproepen
Zaterdag zorgden volle weekmarkten nog voor gefronste wenkbrauwen. Mensen gingen massaal naar de markt, waardoor er vaak meer dan honderd mensen dicht bij elkaar stonden. Politici, boswachters en hulpverleners roepen mensen vooral op om thuis te blijven.

KNO-arts en voorzitter van de Federatie Medisch Specialisten Peter Paul van Benthem uit zijn zorgen aan het ANP: "Als ik zie hoe onze specialisten en alle andere zorgverleners aan de frontlinie staan van dit gevecht tegen de COVID-19 epidemie dan word ik daar stil van. En ja, ik vraag het publiek: Help ons helpen! Houd afstand! Blijf thuis als je klachten hebt!"

Steenbergen
Ook de burgemeester van Steenbergen, Ruud van den Belt, stuurt een boodschap aan de inwoners van zijn gemeente. "Ons sterkste wapen in de strijd tegen het dodelijke coronavirus zijn we zelf. Van levensbelang is echter wel dat we ons allemaal aan de 'spelregels' houden en geen enkele risico nemen met deze volksvijand. Zelfs simpele hygiënevoorschriften als handen wassen en schudden worden nog altijd in de wind geslagen. Onthutsend én levensgevaarlijk!" schrijft hij.

Vughtse jeugd negeert RIVM-richtlijnen.
Vughtse jeugd negeert RIVM-richtlijnen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.