Deze Eindhovense buurt zingt zich samen door het coronavirus heen: 'Oh Drents Dorp is fijn!'

EINDHOVEN - Wat doe je als je als buurt heel veel samen doet, maar nu even binnen moet blijven vanwege het coronavirus? Bewoners van de wijk Drents Dorp in Eindhoven hadden een creatieve oplossing: ze namen op afstand een lied op over hoe fijn wonen ze het in hun buurtje vinden. "Oh Drents Dorp is fijn!" is het resultaat.

Het is een ode aan de wijk geworden, zegt Wikke Peters, een van de aanjagers van het lied. Een buurtbewoner schreef de tekst op de melodie van de Franse chanson 'Les Champs-Élysées'. 'Drents Dorpenaren' zongen vervolgens zin voor zin het liedje in, filmden dat, stuurden het op en zo werd het een geheel.

"Het is eigenlijk bedoeld om lol met elkaar te hebben, om te beseffen in wat voor een bijzondere buurt we wonen en om mensen een hart onder de riem te steken", zegt Wikke.

"Zo kunnen we laten zien dat ondanks dat we elkaar niet meer kunnen zien, we ons toch nog heel betrokken voelen. Drents Dorp is echt een wijk waarin mensen veel voor elkaar doen, ook tijdens het coronavirus."

Meer over dit onderwerp:
CORONAVIRUS EINDHOVEN DRENTS DORP CORONA