Alpe d'HuZes gaat dit jaar niet door vanwege het coronavirus

24 maart 2020 om 22:15
nl
Alpe d'HuZes gaat dit jaar niet door vanwege het coronavirus en wordt doorgeschoven naar 2021. Dat heeft de organisatie van het evenement dinsdagavond bekendgemaakt. Alpe d'HuZes zou dit jaar op 4 juni voor de vijftiende keer plaatsvinden.
Profielfoto van Paul Ruiter
Geschreven door
Paul Ruiter

Volgens de organisatie is het door het coronavirus niet mogelijk een 'veilig en verantwoord evenement' te organiseren.

“Het is een zure, maar onvermijdelijke beslissing”, zegt Jan Kouwenhoven, voorzitter van Alpe d’HuZes, in een verklaring. “Velen hadden al rekening gehouden met dit besluit en ik dank alle deelnemers, vrijwilligers en sponsoren die zich met veel passie hebben ingezet om van Alpe d’HuZes dit jaar een enorm succes te maken."

Risicogroep
“Een groot aantal deelnemers doet nu zijn best om kanker te overwinnen of is oud-patiënt", stelt de voorzitter. "Zij zijn een risicogroep en juist nu mogen zij meer dan ooit rekenen op onze steun." Ondanks de afgelasting wil de organisatie 4 juni niet onopgemerkt voorbij laten gaan, zegt Kouwenhoven.

Dit jaar zouden vijfduizend mensen de beroemde Alpe d'Huez in Frankrijk een tot zes keer beklimmen om geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker. Deelnemers gaan al fietsend, hardlopend of wandelend de berg op en af, die vanwege de vele haarspeldbochten symbool staat voor de moeilijke route die kankerpatiënten moeten afleggen. Honderden Brabanders doen ieder jaar mee aan de actie, in 2019 kwamen liefst 1060 deelnemers uit onze provincie.

Tot nu toe haalden de deelnemers zo'n zeven miljoen euro op voor Alpe d'HuZes, zegt voorzitter Kouwenhoven. Vorig jaar stond de teller rond deze tijd op ruim vijf miljoen. Volgend jaar hoopt de organisatie het evenement in te halen, dan vindt Alpe d'HuZes op 3 juni plaats.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.