Ondanks corona na 36 jaar toch een mooi afscheid voor huisartsenkoppel

BREDA - Het leek er even op dat ze hun huisartsenpraktijk na 36 jaar zouden sluiten zonder een mooi afscheidsfeestje. Vanwege de uitbraak van het coronavirus ging het oorspronkelijke feest van dr. Bode en dr. Bode-Nuis uit Breda niet door. Maar de patiƫnten van het huisartsenduo konden dat niet zomaar laten gebeuren en wilden het stel toch, op gepaste afstand, bedanken.

Met wapperende vlaggen, applaus en gejuich werden de huisartsen Aad Bode en Olda Bode-Nuis door hun buurtbewoners en patiënten onthaald. De bewoners van de Haagweg hadden hun gevel versierd en stonden voor hun eigen deur, om zo genoeg afstand te houden.

Niet voorbij laten gaan
Het echtpaar dat naast hun praktijk woont, werd eerst thuis opgehaald, en liep daarna de straat in. "Dit hadden we helemaal niet verwacht", zegt Olda. Maar volgens initiatiefnemers Josien en Katelijn hebben ze het verdiend. "Het zijn zulke leuke lieve mensen, dit kunnen we natuurlijk niet zomaar voorbij laten gaan."

Het stel zag uit naar het afscheidsfeest in de Grote Kerk. "Ik vind het zo jammer, want er zijn mensen dus ik nu niet meer ga zien", zegt Olda. "We zijn er vandaag nog langs gelopen om een foto te maken voor een dichte deur", grapt Aad.

Coronacrisis
Het stel stopt er na 36 jaar mee omdat ze met pensioen gaan. De praktijk blijft bestaan want die wordt overgenomen. Het is voor de huisartsen een raar moment om te stoppen met werken. "We hebben de uitnodigingen voor het feest zes weken geleden verstuurd, toen was er nog niks aan de hand", zegt Aad. "We willen degene die de praktijk heeft overgenomen natuurlijk ook niet voor de voeten gaan lopen, maar als onze hulp hier of ergens anders nodig is tijdens deze crisis willen we zeker helpen."

Echt afscheid zullen ze van hun buren niet nemen, want het stel blijft wel gewoon in hun huis naast de praktijk wonen. "En er komt nog een keer feestje aan", verzekert Olda haar buren.

Meer over dit onderwerp:
BREDA CORONA CORONAVIRUS