Nieuw bestuursakkoord Brabant zo goed als klaar; presentatie pas na coronacrisis - Omroep Brabant

Nieuw bestuursakkoord Brabant zo goed als klaar; presentatie pas na coronacrisis

27 maart 2020 om 15:11
nl
Ondanks de coronacrisis gaan de onderhandelingen over een nieuwe coalitie in Brabant door. Sterker nog, VVD, Forum voor Democratie, CDA en Lokaal Brabant hebben het akkoord zo goed als klaar. Het nieuwe college hoopt er voor de zomer te zitten.
Profielfoto van Jan de Vries
Geschreven door
Jan de Vries

Desalniettemin zullen de leden van Provinciale Staten en de Brabantse bevolking geduld moeten hebben. De vier partijen kunnen dat akkoord pas presenteren en het nieuwe college van GS pas presenteren op het moment dat de Staten weer voltallig bij elkaar kunnen komen en dat kan vanwege de coronacrisis wel even duren. Ook is er dan pas een “warme” bestuursoverdracht en waardig afscheid van huidige bestuurders mogelijk.

Dit is vervelend

De maatregelen van de Rijksoverheid bepalen wanneer en hoe dat kan plaatsvinden. Formateur Alfred Arbouw: “Dit is vervelend, maar op dit moment werkt Brabant keihard om deze vreselijke crisis zo goed mogelijk te beheersen en de situatie niet te verergeren. Dat geldt voor iedereen, en dus ook voor ons. Deze situatie vraagt om flexibiliteit van iedereen. Het nieuwe college van Gedeputeerde Staten wil in ieder geval voor het zomerreces van start kunnen gaan.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.