Opnieuw agenten in gezicht gehoest, verdachte reed in gestolen auto

28 maart 2020 om 17:17
nl
Agenten zijn zaterdag in Etten-Leur in hun gezicht gehoest. Dit gebeurde nadat ze twee mensen, die in een gestolen auto zaten, hadden aangehouden. Een van de verdachten riep dat hij besmet was met het coronavirus en hoestte de agenten meerdere keren in het gezicht.
Profielfoto van Malini Witlox
Geschreven door

Zaterdagmiddag zag een politieman in zijn vrije tijd een auto in Breda rijden, waarvan hij wist dat hier de afgelopen tijd meerdere malen een achtervolging mee was geweest.

Hij waarschuwde de meldkamer. Op de Hilsebaan in Etten-Leur kreeg de bestuurder een stopteken maar hij ging er vandoor in een dollemansrit, stelt de politie.

Achtervolging te voet
De auto werd stilgezet op het Melkhuis in Etten-Leur. De inzittenden, een man en een vrouw, renden weg. Agenten renden achter hen aan en hielden de verdachten aan.

De auto had valse kentekenplaten en bleek eerder gestolen te zijn. De politieman in zijn vrije tijd, gaf aan dat er een scooter steeds bij de gestolen auto had gereden. Deze scooterrijder werd op de Hilsebaan aan de kant gezet. De scooter bleek ook gestolen te zijn en de bestuurder is aangehouden.

Danny op Straat
Een van de verdachten uit de auto, hoestte in het gezicht van de agenten, hier wordt een apart proces-verbaal van opgemaakt. Alles is gefilmd door journalist Danny Ghosen, die voor het programma Danny op Straat een dagje meereed met de agenten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.