Video

Etten-Leur heeft maar één vraag na het familiedrama: 'Waarom?'

29 maart 2020 om 16:50
nl
Er gaat een schok door Etten-Leur als blijkt dat zich een familiedrama heeft afgespeeld aan de Dasseburcht. Het is in de Turkse gemeenschap snel duidelijk om wie het gaat. “De gemeenschap in Etten-Leur is klein en iedereen kent elkaar”, vertelt een man. “Het is echt heel heftig allemaal.”
Profielfoto van Dirk Verhoeven
Geschreven door
Dirk Verhoeven

De zwarte hekken die het huis afschermen staan te klapperen in de wind. Een aantal agenten houdt een oogje in zeil. Voor de rest is het rustig op het plein, waar normaal gesproken kinderen spelen. Zo nu en dan kijkt er iemand even door een raam om te zien of er nog iets gebeurt.

Wachten op privacy instellingen...

Een van de buurmannen vertelt met tranen in zijn ogen over het nieuws. "Ik heb pas nog een voetbal voor ze opgepompt. Het is allemaal echt heel onrealistisch. Ik moet het nieuws echt even verwerken.”

De slachtoffers zijn een moeder, twee jonge kinderen en hun oma. Uit politieonderzoek blijkt dat er waarschijnlijk sprake is van een misdrijf. De politie verdenkt Onur - de vader van het gezin - van mogelijke betrokkenheid bij de dood van het viertal.

Vroeg in de ochtend komt een buurvrouw een groot hart ophangen waarop de vraag ‘Waarom?’ staat geschreven Ze kan haar tranen niet bedwingen. Het onbegrip in de buurt is groot. “Ik snap er echt helemaal niks van”, weet ze uit te brengen. Wat er zich achter de zwarte hekken heeft afgespeeld is niet duidelijk. “Het was een heel leuk gezin. De vader is hier opgegroeid. Ik ken hem goed. Hij is een aardige vent”, vertelt een buurtgenoot.

Wachten op privacy instellingen...

De vier doden werden zaterdagavond rond kwart over zes na een tip gevonden door agenten. Een vriend van de familie weet te vertellen dat de broer van de vader iedereen heeft gevonden. “Hij ging kijken en heeft daarna de politie gebeld.” Ook hij kent Onur. “Maar ik heb geen idee waar hij is.”

De politie is ook op zoek naar hem en heeft daarom zijn naam en foto gedeeld. “We maken ons zorgen om hem, ook om zijn geestelijke gezondheid. Dus daarom willen we hem snel spreken”, vertelt politiewoordvoerder Lieke van Avendonk.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.