Toppaard Bayro van Tim Lips tijdens operatie overleden: 'Hij was absoluut de nummer één'

30 maart 2020 om 08:26
nl
Ruiter Tim Lips uit Made moest zondag afscheid nemen van zijn toppaard Bayro. Met dit dier werd hij in 2017 en 2018 Nederlands kampioen eventing en was hij actief tijdens de Olympische Spelen in het Braziliaanse Rio de Janeiro vier jaar geleden. Het paard overleed tijdens een koliekoperatie.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

"Helaas was hij niet meer te redden", laat Lips weten. Het overlijden van Bayro raakt de ruiter uit Made diep. "Ik heb het geluk gehad om meer bijzondere paarden te mogen hebben, maar Bayro was absoluut de nummer één. Een paard met een lief karakter en zo intelligent, zoveel kwaliteit! Een absoluut droompaard. Samen hebben we acht jaar lang fantastische resultaten behaald. "

'Iedereen is verdrietig'
"Hij was regelmatig wat laconiek maar als we gingen trainen, kwam het beste in Bayro naar boven", herinnert Lips zich. Hij spreekt over 'veel bijzondere momenten' die hij graag nog een aantal jaren samen met dit paard had willen beleven. "Iedereen die close was met Bayro is verdrietig. Bayro was voor ons een paard dat je maar eens in je leven meemaakt."

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.