Geen bijeenkomst na gezinsdrama Etten-Leur, gedode kinderen waren 2 en 6 jaar oud - Omroep Brabant

Geen bijeenkomst na gezinsdrama Etten-Leur, gedode kinderen waren 2 en 6 jaar oud

30 maart 2020 om 10:47
nl
Er komt geen bijeenkomst voor de mensen in Etten-Leur die zich betrokken voelen bij het gezinsdrama van zaterdag. Dit schrijft burgemeester Miranda de Vries aan de buurt. De coronacrisis maakt zo’n bijeenkomst onmogelijk. Wel kunnen mensen contact opnemen met maatschappelijk werk. De burgemeester schrijft in haar brief ook dat de gedode kinderen 2 en 6 jaar oud waren. De brief is onder anderen door burgemeester De Vries in de bus gestopt.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

In het schrijven toont ze haar medeleven met de bewoners en omwonenden van de Dasseburcht. In een huis aan deze straat werden zaterdagavond vier doden gevonden. De slachtoffers zijn vier bewoners van het pand: een meisje van twee en een jongen van zes, hun moeder en hun oma.

De vader van de kinderen, de 33-jarige Onur K., wordt als verdachte gezien. De politie verspreidde zondag een opsporingsbericht, inclusief foto en naam. De voortvluchtige man werd zondagmiddag nog gezien op het Van Bergenplein in Etten-Leur.

'Tragische gebeurtenis'
In de brief aan de bewoners en omwonenden van de Dasseburcht spreekt burgemeester Miranda de Vries van een tragische gebeurtenis, die een schok heeft veroorzaakt. Ze adviseert mensen die vragen hebben of bezorgd of angstig zijn, contact op te nemen met instelling Surplus voor maatschappelijk werk. Medewerkers hiervan kunnen telefonisch psychische hulp bieden. Hiervan is inmiddels af en toe gebruik gemaakt, zo meldt een woordvoerster van de gemeente.

Ondertussen houdt ook de wijkmanager oren en ogen extra open. Mocht uit signalen bij hem of het maatschappelijk werk blijken dat er behoefte is aan een bijeenkomst, dan overweegt de gemeente die eventueel op een later tijdstip te houden. De brief van de burgemeester is door medewerkers van de gemeente, buurtpreventisten (vrijwilligers met wie de gemeente samenwerkt en die in wijken een oogje in het zeil houden) en de burgemeester zelf over de buurt verspreid.

'Overal is het stil'
Op Twitter spreekt burgemeester De Vries van een moeilijke tijd en van een heel andere ramp dan de coronacrisis. Overal in de buurt is het stil, schrijft ze, en wat het nog dramatischer maakt: "Elkaar vasthouden kan niet." Ze meldt ook dat ze kort op bezoek was bij de naaste buren van het getroffen gezin. In de brief aan de buurt meldt De Vries ook dat de politie waarschijnlijk nog enkele dagen bezig zal zijn in en om het huis.

Het is niet bekend of de oproep van de politie om uit te kijken naar de vermoedelijke dader, reacties heeft opgeleverd. Wel is duidelijk dat Bureau Brabant, het opsporingsprogramma van maandagavond, stilstaat bij het gezinsdrama in Etten-Leur.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.