Video

Ambulancebus met zes coronapatiënten stilgevallen op A73 bij Vierlingsbeek

30 maart 2020 om 18:36
nl
De speciale ambulancebus die coronapatiënten van het ene ziekenhuis naar het andere brengt, stond maandagavond lange tijd met pech stil op de snelweg (A73) bij Vierlingsbeek. De politie rukte massaal uit, ook de traumahelikopter en meerdere ambulances kwamen ter plekke. Er zaten zes patiënten in de bus.
Profielfoto van Malini Witlox
Geschreven door

De speciale bus was onderweg van Heerlen naar Groningen. Verplegend personeel in speciale blauwe pakken, stapte even uit, maar ging later de bus weer in. De patiënten mochten de bus niet verlaten.

Takelwagen
De problemen werden veroorzaakt door een koelvloeistoflekkage. Monteurs probeerden het probleem te verhelpen, zodat de bus op eigen kracht weer verder kon. "Dat lukte niet. De bus is op een takelwagen van de bergingsdienst gezet, terwijl de patiënten er nog in zaten", zegt een woordvoerder van de Veiligheidsregio.

Rond tien voor acht is de bus vertrokken. Alle patiënten en artsen zijn naar het ziekenhuis in Nijmegen gebracht, in colonne gevolgd door de ambulances en politie. Bij het Radboud Ziekenhuis zouden de patiënten bij aankomst worden gecontroleerd, daarna zouden ze met ambulances naar Groningen worden gebracht.

Toch direct naar Groningen
Omdat het vervoer met de sleepwagen goed verliep, is besloten direct door te rijden naar Groningen. "Alle apparatuur werkt en er zijn voldoende middelen en materialen aanwezig om het vervoer veilig te laten verlopen. Het aantal verplaatsingen van de patiënt kan hiermee worden beperkt wat het comfort van de patiënt ten goede komt", zo zegt de verantwoordelijke ambulancedienst.

De op- en afrit in de buurt van Vierlingsbeek werden tijdelijk afgesloten.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.