Doorrijder laat hoogbejaarde vrouw na ongeluk achter op straat in Boxtel

31 maart om 20:52
De bewuste BMW (foto: Opsporing Verzocht).
De bewuste BMW (foto: Opsporing Verzocht).
De politie is op zoek naar de bestuurder van een auto, die op 18 februari in Boxtel een vrouw op haar fiets heeft aangereden. De dader is daarna bewust doorgereden. Het 87-jarige slachtoffer uit Boxtel werd zwaargewond achtergelaten. Dit is dinsdagavond bekendgemaakt in het tv-programma Opsporing Verzocht.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

De vrouw was er zo slecht aan toe dat ze moest worden opgenomen in een verzorgingstehuis. Vóór het ongeluk woonde ze zelfstandig, was ze fit en ging ze er geregeld opuit. Extra pijnlijk voor haar is dat ze door de coronacrisis geen bezoek mag ontvangen. Volgens de politie wacht haar een lange revalidatieperiode.

Breuken en kneuzingen
Bij de aanrijding brak ze haar rechterknie op twee plaatsen, raakte haar andere knie zwaar gekneusd en liep ze nog meer kneuzingen en verscheidene blauwe plekken op. De politie is nu op zoek naar de eigenaar of de bestuurder van de auto. Het gaat om een groene BMW 320d uit 2000 met een Pools kenteken (DKA 29 UV). Om deze reden werd dit onderwerp in het programma Pools ondertiteld.

Het ongeluk gebeurde die dinsdagmiddag rond kwart over vier op de kruising van de Kapelweg met de Van Salmstraat. De fietsster wilde een dubbele spoorwegovergang oversteken, in de richting van de Tongersestraat. Terwijl ze stond te wachten bij haaientanden op de weg kwam de groene BMW eraan. Vanuit de Tongersestraat reed de wagen de Kapelweg op, waarbij de vrouw werd aangereden. De botsing is niet gefilmd door camera's. Op beelden die in Opsporing Verzocht werden getoond, is de auto wel duidelijk te zien.

'Link om sterkte te wensen'
Volgens een getuige is de vrouw bij het ongeluk een meter de lucht in getild en kwam ze met een harde knal op de weg terecht. Na de aanrijding heeft de bestuurder even ingehouden, om vervolgens zijn weg te vervolgen. De bestuurder is een blanke man met kort haar en, volgens een getuige, een ‘ongeschoren uiterlijk’. De politie is op zoek naar hem, al is het niet duidelijk of hij ook de eigenaar van de auto is.

Op de site van Opsporing Verzocht staat bij het bericht over het ongeluk ook een link naar een pagina waarop het slachtoffer sterkte kan worden gewenst. Nog tijdens de uitzendingen kwamen er al reacties binnen. Bureau Brabant, het opsporingsprogramma van Omroep Brabant, besteedt er maandagavond aandacht aan.

Wachten op privacy instellingen...