Heel veel dikke kussen door de brievenbussen: meer kaartjes dan met Kerstmis of Valentijnsdag

3 april 2020 om 16:55 • Aangepast 11 april 2020 om 20:01
nl
We sturen elkaar tijdens de coronacrisis massaal kaartjes. Vooral wenskaarten waarmee we elkaar een hart onder de riem steken, zijn momenteel ongekend populair volgens Hallmark. “Het is deze maand drukker dan rond de kerstperiode.”
Profielfoto van Rebecca Seunis
Geschreven door
Rebecca Seunis

De populairste kaart op dit moment? Een witte kaart met daarop de tekst: ‘Dikke kus door de brievenbus’. “We verkopen tien keer zoveel van dit soort kaartjes dan normaal door de coronacrisis. Het gaat echt door het dak", zegt marketingmanager Steven Koopmans. Hij doelt hiermee op de 'Zomaar'-kaartjes waarmee mensen elkaar een papieren knuffel, kus of een beetje steun geven.

Meer gevoel
Daar hebben ze bij het bedrijf wel een verklaring voor. “Zo’n kaartje geeft net even wat meer gevoel dan een WhatsAppje sturen" , zegt hij.

"Wat wij mooi vinden is dat jongere mensen nu ook meer kaarten sturen. Die toename heeft natuurlijk te maken met het feit dat we geen echt contact kunnen maken.”

Het bedrijf ziet geen echte stijging in het aantal condoleance- of beterschapskaarten dat wordt verzonden. Het aantal geboortekaartjes en verjaardagskaarten neemt daarentegen flink toe. “Omdat mensen nu niet op bezoek kunnen, sturen ze een kaart.”

Druk bij de drukker
Het van oorsprong Amerikaanse bedrijf laat de online kaarten in Tilburg drukken. Ook daar maken ze overuren. “In totaal worden er vijf keer zoveel kaarten verkocht als normaal. Zelfs meer dan met Kerstmis en Valentijnsdag.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.